Λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο Angel Nieto, ο Mr. «12+1» Πρωταθλήματα (σ.σ. ποτέ 13 γιατί είναι προληπτικός), κάνει τις προβλέψεις του και συμβουλεύει τον Valentino Rossi για το πως θα σταματήσει τον Casey Stoner.
«Ο Stoner είναι πολύ δυνατός, αλλά ο Rossi είναι πολύ κοντά και ο Lorenzo παραμονεύει και μπορεί να τους φτάσει. Ο Rossi θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τέτοια τακτική ώστε να μην επιτρέψει στον Stoner να αποσπαστεί. Γιατί αν φύγει μπροστά από την αρχή θα είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσει κανείς. Πιστεύω πάντως πως και οι δυο θα βρίσκονται στο πόντιουμ, αλλά και ο Lorenzo αν πιέσει σκληρά», είπε ο 62χρονος Ισπανός θρύλος του σπορ με τα έξι Πρωταθλήματα στα 50cc και τα επτά στα 125cc.
Οι σχέσεις του με τον Doctor έχουν περάσει από ...σαράντα κύματα. Η πρώτη τους γνωριμία, το 1997 στο Shah Alam της Μαλαισίας, ο Nieto μάνατζερ τότε του Jorge «Aspar» Μartinez, έγινε έξω φρενών με τον πιτσιρικά Rossi τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο για την πτώση του αναβάτη του και νυν ιδιοκτήτη ομάδων στα 250cc και 125cc.
Mετά το τέλος του αγώνα, ο Nieto μαζί με τον Martinez κυνηγούσαν στο paddock τον Ιταλό για να τον ξυλοφορτώσουν!
Έντεκα χρόνια μετά, το 2008 στο Le Mans, ο Rossi πέτυχε την 90η νίκη της καριέρας του και την πανηγύρισε δεόντως παρέα με τον Angel Nieto, που κατά σύμπτωση είχε πετύχει και αυτός τον ίδιο αριθμό νικών στην ίδια πίστα.
«Ο Valentino τιμά την καριέρα μου αι είμαι ενθουσιασμένος που γιόρτασα αυτή τη στιγμή μαζί του», είπε λίγο αργότερα ο Nieto.
Πως αλλάζουν οι καιροί...

GP Qatar: O Nieto συμβουλεύει τον Rossi
...να πιέσει από την αρχή και να μην αφήσει τον Stoner να αποσπαστεί...
Νέα 12/04/2009 - 16:15
Επόμενο άρθρο »
ΑΠΟΣΤΟΛΗ QATAR: Ο Αλάχ βοηθός…
« Προηγούμενο άρθρο
ΑΠΟΣΤΟΛΗ QATAR: Μισό κάτω… ο Stoner!
Πρωτοσέλιδο
Video από το motograndprix.gr
Βαθμολογία Οδηγών
No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
1 | Marc MARQUEZ | SPA | 487 |
2 | Alex MARQUEZ | SPA | 305 |
3 | Francesco BAGNAIA | ITA | 237 |
4 | Marco BEZZECCHI | ITA | 197 |
5 | Pedro ACOSTA | SPA | 183 |
6 | Franco MORBIDELLI | ITA | 161 |
7 | Fabio DI GIANNANTONIO | ITA | 161 |
8 | Fabio QUARTARARO | FRA | 129 |
9 | Fermin ALDEGUER | SPA | 127 |
10 | Johann ZARCO | FRA | 117 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία
No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
1 | Manuel GONZALEZ | SPA | 217 |
2 | Aron CANET | SPA | 179 |
3 | Diogo MOREIRA | BRA | 175 |
4 | Barry BALTUS | BEL | 153 |
5 | Jake DIXON | GBR | 152 |
6 | Celestino VIETTI | ITA | 116 |
7 | Daniel HOLGADO | SPA | 112 |
8 | Deniz ÖNCÜ | TUR | 100 |
9 | Abert ARENAS | SPA | 96 |
10 | Senna AGIUS | AUS | 93 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία
No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
1 | Jose Antonio RUEDA | SPA | 270 |
2 | Angel PIQUERAS | SPA | 206 |
3 | Maximo QUILES | SPA | 168 |
4 | David MUÑOZ | SPA | 163 |
5 | Alvaro CARPE | SPA | 149 |
6 | Joel KELSO | AUS | 132 |
7 | Taiyo FURUSATO | JPN | 103 |
8 | David ALMANSA | SPN | 101 |
9 | Adrian FERNANDEZ | SPA | 100 |
10 | Valentin PERRONE | ARG | 98 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία